Novice / News

Mentorica leta 2021 je prof. dr. Mateja Videmšek

Mentorica leta 2021 je prof. dr. Mateja Videmšek

Letos je Društvo Mlada akademija že 13. zapored podelilo nagrado Mentor leta. Slavnostna podelitev je potekala v četrtek, 16. maja 2022 na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Mentorica leta 2021 je postala prof. dr. Mateja Videmšek s Fakultete za šport Univerze v Ljubljani. Ostali finalisti so bili izr. prof. dr. Simon Klančnik (FS UM), izr. prof. dr. Gabriela Kalčíková (FKKT UL), doc. dr. Cene Fišer (BF UL) in izr. prof. dr. Matjaž Finšgar (FKKT UM). Vsem iskreno čestitamo!

več...
Rok Novak v oddaji Frekvenca X na Valu 202

Rok Novak v oddaji Frekvenca X na Valu 202

Član upravnega odbora Mlade akademije Rok Novak je v četrtek, 21. 4. 2022, za Val 202 podal izjavo o izzivih, s katerimi se soočajo raziskovalci in raziskovalke na začetku kariere. Njegovi sogovorci so bili direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo prof. dr. Maja Ravnikar, direktor Znanstveno-raziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti prof. dr. Oto Luthar in dr. Maja Vidmar, raziskovalka na Inštitutu Jožef Stefan. Posnetek oddaje lahko poslušate v arhivu Frekvence X.

več...
Slavnostna podelitev nagrade Mentor leta 2021 – nominiranke in nominiranci

Slavnostna podelitev nagrade Mentor leta 2021 – nominiranke in nominiranci

Po spletni izvedbi podelitev nagrade Mentor leta preteklih dveh let bomo letos že trinajstič zapored podelili nagrado najboljšim mentoricam in mentorjem doktorskih študentk in študentov v Sloveniji, tokrat ponovno v živo! Na klic za vloge smo prejeli 68 vlog, od tega je bilo 54 vlog v slovenščini in 14 v angleščini. 3 vloge so bile neveljavne. Skupno je bilo predlaganih 63 različnih mentoric oz. mentorjev.

več...
Majda Pavlin na delavnici o znanstveni integriteti v Piranu

Majda Pavlin na delavnici o znanstveni integriteti v Piranu

Dr. Majda Pavlin se je 24. in 25. marca 2022 udeležila dvodnevne delavnice na temo znanstvene integritete z naslovom ˝Odgovorna znanost˝, ki je potekala na Morski biološki postaji Piran (Nacionalni inštitut za biologijo). Delavnica je potekala v okviru evropskega projekta Change (Horizon 2020), vodila pa jo je doktorska študentka Rea Roje z Medicinske fakultete Univerze v Splitu, certificirana pooblaščenka za varstvo podatkov (data protection officer).

več...
Mentor leta 2021 – klic za vloge

Mentor leta 2021 – klic za vloge

Društvo Mlada akademija bo letos že trinajstič zapored podelilo nagrado “Mentor leta”, ki je namenjena najboljšim slovenskim mentorjem in mentoricam doktorskih študentov. Pravico do predlaganja svojega mentorja oz. mentorice imate vsi doktorski študenti, ki ste se vpisali na študij leta 2019 ali prej, in nekdanji doktorski študenti, ki ste zagovarjali doktorsko disertacijo leta 2019 ali kasneje. Svojega mentorja oz. mentorico lahko predlagate tako, da izpolnite spletni obrazec. Več informacij, vključno s pravilnikom, lahko najdete na podstrani Mentor leta.

več...