DMRS & Mlada akademija

Društvo Mlada akademija je nastalo leta 2016 z združitvijo Društva mladih raziskovalcev Slovenije (DMRS) in tedanje Mlade akademije, združenja mladih v visokem šolstvu in znanosti.

The Young Academy of Slovenia was created in 2016 with a merger of the Slovenian Society of Young Researchers (Društvo mladih raziskovalcev Slovenije, DMRS) and the original Young Academy of Slovenia, the Association of Youth in Higher Education and Science.

Kaj počnemo? / What do we do?

Organiziramo izobraževalne in družabne dogodke za naše člane ter zastopamo interese raziskovalcev na začetku kariere v visokem šolstvu in znanosti prek dialoga s slovenskimi institucijami ter udejstvovanja v združenju Eurodoc.

We organise educational and social events for our members and advocate for the interests of early-career researchers in higher education and science through a dialogue with Slovenian institutions and by active participation in Eurodoc.

Članstvo / Membership

Članstvo v Mladi akademiji je odprto za vse doktorske kandidate in raziskovalce na začetku kariere (do 12 let po doktoratu), ki delujejo v Sloveniji ali so slovenski državljani. Zaposlitev v raziskovalni organizaciji ni obvezna.

Membership in the Young Academy of Slovenia is open to all doctoral candidates and early-career researchers (up to 12 years post-PhD) who are active in Slovenia or are Slovenian citizens. Employment in a research organisation is not mandatory.

Novice / News

Mentor leta 2023 je prof. dr. Roman Kuhar

21. maja 2024 smo podelili 15. nagrado Mentor leta. Prestižni naziv Mentor leta 2023 je prejel prof. dr. Roman Kuhar iz Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Nagrade za finaliste pa so prejeli dr. Mojca Plesničar (Institut za kriminologijo), dr. Urban Sedlar (FE UL), dr. Matej Butala (Biotehniska fakulteta UL) in dr. Damjan Vavpotič (FRI UL). Dogodek je povezoval Nik Škrlec, za glasbeno popestritev je poskrbela vokalna skupina Gallina.

več...

Eurodoc konferenca 2024 – Proti združenemu evropskemu raziskovalnemu prostoru: Ljubljanski proces in dalje

Najavljamo Eurodocovo letno konferenco, ki bo letos potekala v Ljubljani med 4. in 6. junijem! Konferenca med drugim naslavlja vprašanja o pomenu vizije EU o združenem evropskem prostoru za raziskovalce na začetku kariere v Evropi in trajnostnih raziskovalnih karierah.
Konferenco sestavljajo panelne diskusije, delavnice in predavanja strokovnjakov in odločevalcev iz področja visokošolskega izobraževanja v EU.

več...

Slavnostna podelitev nagrade Mentor leta 2023: Vabilo in nominacije

Vabimo vas na slavnostno podelitev nagrade Mentor leta 2023 in objavljamo seznam vseh prispelih nominacij. Slavnostna podelitev, ki jo bomo tradicionalno soorganizirali skupaj z Javno agencijo za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije (ARIS), bo potekala 21. 5. 2024 na Institutu „Jožef Stefan”. V prispevku objavljamo tudi seznam vseh letošnjih nominirank in nominirancev. Iskrene čestitke!

več...

Dogodki / Events